wr dakdekkersbedrijf

Zijn betonplaten eenvoudig te onderhouden?

betonplaat

Zijn betonplaten eenvoudig te onderhouden?

Geplaatst op

Betonplaten zijn zeer geschikt om aan te leggen bij parkeerplaatsen, industrieterreinen, kavelpaden en bedrijfsterreinen. Ook kom je betonplaten steeds vaker tegen in tuinen. Bij bijvoorbeeld een terras zorgen betonplaten samen voor een mooi strak geheel. Alleen hoe zit het met het schoonmaken van de platen? Zijn betonplaten bijvoorbeeld eenvoudig te onderhouden? En hoe houd je de platen het beste schoon? In deze blog vertellen we je er meer over.

Onderhoudsvriendelijk

Beton is over het algemeen zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Dit geldt dan ook voor grote en robuuste platen van beton. Dit moet ook wel, aangezien betonplaten zeer vaak te zien zijn bij industrieterreinen, parkeerplaatsen en bedrijventerreinen. Plaatsen waar sprake is van veel bevuiling is door zowel natuur als mensen als bedrijfsprocessen. Alhoewel betonplaten wel zeer onderhoudsvriendelijk zijn, zijn ze niet geheel onderhoudsvrij. Dit betekent dat je de platen wel regelmatig moet schoon maken.

Hoe maak je betonplaten schoon?

We raden aan om de platen minimaal een aantal keer per maand schoon te maken. Dit kun je het beste doen door de betonplaten schoon te vegen. Het vegen is over het algemeen niet heel zwaar en lastig en hiermee verwijder je toch al wel het meeste vuil. Probeer dit wel te doen als het droog is, zodat vuil zoals bladeren eenvoudig bij elkaar geveegd kunnen worden. Doe je dit met nat weer, dan loop je kans dat het aanwezige vuil schade toebrengt aan de betonplaten. Iets dat je natuurlijk liever voorkomt, aangezien dit ten koste gaat van de uitstraling.

Advies over de onderhoud van betonplaten

Wil je advies over het onderhouden van betonplaten? Neem dan contact op met een betonspecialist. Een voorbeeld van zo’n specialist is Wester-Beton.nl. Zij leveren betonplaten rechtstreeks vanuit hun eigen fabriek en hanteren hierbij een optimale prijs-kwaliteitverhouding. De specialisten die hier werkzaam zijn weten precies hoe je betonproducten het beste kunt onderhouden.

Gerelateerde berichten

Kies je type vloer

Welke vloer moet ik kiezen?

Heb je een nieuwe woning gekocht? Of wil je je bestaande woning graag verbouwen? Dan kan het zijn dat je een nieuwe voor wil gaan uitzoeken. Dit kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden