wr dakdekkersbedrijf

Zo voorkom je waardevermindering van je leegstaande pand

kantoor

Zo voorkom je waardevermindering van je leegstaande pand

Geplaatst op

Leegstaande panden komen tegenwoordig helaas steeds vaker voor. Dit is opmerkelijk, aangezien er genoeg bedrijven op zoek zijn naar een geschikte ruimte maar voor een verkoop of verhuur is een goede makelaar nodig. Natuurlijk wil je als eigenaar van een pand dat het zo snel mogelijk verkocht of verhuurd wordt aan een geschikte partij, om te voorkomen dat het pand voor langere tijd leegstaat. Er zijn meerdere redenen voor, waaronder de kans op krakers en afbreuk aan het pand door achterstallig onderhoud. Deze factoren zijn naast schadelijk voor de waarde van het pand ook een probleem voor de wijk. Er zijn weinig dingen slechter voor een omgeving als een of meerdere panden die al maanden, zo niet jaren leegstaan of bezet worden door krakers. Om dit tegen te gaan zijn er aantal oplossingen.

Objectbeveiliging

De eerste oplossing is om het object te beveiligen tegen vandalisme, krakers en verloedering. Objectbeveiliging door een gespecialiseerd bedrijf is een van de meest kostenefficiënte oplossingen om indringers buiten te houden. Er zijn meerdere maatregelen die je kunt nemen om een object te beveiligen. Een alarmsysteem installeren is een van de eenvoudigste manieren om het pand te beveiligen. Deze kunnen geleverd worden met camera’s, bewegingssensoren en duurzame accu’s. Dat is handig als de stroom al is afgesloten bij het pand.

Naast een alarm is het ook mogelijk om beveiligingspanelen te installeren. Deze panelen zijn veelal van staal of polycarbonaat en worden geplaatst bij de ramen, deuren en andere openingen van het pand. Het voordeel van polycarbonaat is dat het doorzichtig is en een afbreuk doet aan de uitstraling van het pand.

Leegstandbeheer

Het pand beveiligen is één ding wat de waardevermindering door geweld en krakers kan beperken. Maar onderhoud wordt er niet gepleegd, het blijft immers een leegstaand pand. Er zijn ook verschillende beheerders voor vastgoed. Als je een tijdelijke gebruiker in je pand laat werken, feitelijk anti-kraak, zorg je dat het pand in gebruik blijft. Zo kun je een zekere vorm van onderhoud garanderen en het is nog beter voor het straatbeeld. Het is dan wel van belang dat je goede afspraken maakt met degene die je het pand tijdelijk laat gebruiken, omdat het net als met gewone huurders ook tot negatieve situaties kan leiden. Je kunt eventuele kantoormeubels na de verkoop van het pand aanbieden aan een opkoper van kantoormeubilair.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden