De zolder is bij veel mensen een ruimte waar niet veel gebeurt, er ligt wel wat huisraad te verstoffen, omdat het niet meer gebruikt wordt, en daar blijft het dan wel bij. Natuurlijk kun je veel meer halen uit deze bovenkamer. In deze blog gaan we aantal tips geven waarmee jij gemakkelijk kunt designen en het maximale uit je woning halen. Lees de snel verder en doe je voordeel met de inspirerende adviezen. 

De vloer van je loft

Raden je aan om te gaan voor visgraat laminaat. Dit doen we niet zomaar. Het is tegenwoordig een van de meest populaire vloeren en daarbij een eeuwenoud motief dat al in de 17e eeuw populair was bij adel. Daarna hebben we het motief gezien in de woningen van de welgestelden, maar nu is het dus ook op een voordelige manier verkrijgbaar voor iedereen. 

Het visgraatmotief ziet er dus uit als een visgraat en is een leuke afwijking van het standaard rechttoe rechtaan motief dat heel veel houten vloeren kenmerkt. 

De vloer van je loft is erg belangrijk omdat het de basis is waar je de rest van het ontwerp op gaat maken. 

Een loft op zolder

Veel mensen vinden het leuk om een loft op zolder te maken. Dit is op zich ook niet heel erg moeilijk. In feite is een loft een vertrek waarin verschillende functies met elkaar in verbinding zijn gebracht in een ruimte, denk bijvoorbeeld aan een slaapvertrek, kookvertrek, douchevertrek en sanitair, overigens is dit laatste is wel gescheiden van de rest. Met een loft spreken we dus over een geïntegreerde woonruimte waarin alles aanwezig is.

Wanneer jij je zolder aanpakt en er dus een loft van maakt, dan zul je een waardetoevoeging aan je woning doen. Dit is voor jezelf erg leuk omdat je woonwaarde omhoog gaat, maar uiteindelijk wanneer je bijvoorbeeld je woning een keer wilt verkopen, dan is het erg fijn om te zien dat de prijs van je woning ook omhoog gaat als de zolder goed en mooi ingericht is als loft.