Rolluiken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun voordelen. Ze bieden zekerheid en veiligheid en zorgen voor een betere isolatie. Er zijn verschillende soorten rolluiken. Weet je niet wat voor soort rolluik je moet kiezen? Lees de blog om meer te weten te komen over de verschillende soorten rolluiken.

Een rolluik nemen voor buiten

Rolluiken voor buiten zorgen voor betere zonwering, isolatie en beveiliging. Door de goede isolatie zorgt een rolluik er niet alleen voor dat het binnen warm of juist koel blijft, maar ook voor het dempen van geluid.

Handmatige of automatische rolluiken?

Handmatig bediende rolluiken zijn erg populair, omdat ze relatief goedkoop zijn. Het enige wat af en toe moet gebeuren is het smeren van het rolluik, zodat deze soepel naar boven en naar beneden gaat. Automatische rolluiken zijn duurder. Bij dit type rolluik is geen fysieke kracht nodig. Het installeren en het onderhouden van automatische rolluiken kost echter meer geld. Je zou geld kunnen besparen door de rolluiken te voorzien van zonne-energie. Mochten er onderdelen van het rolluik kapot gaan, kunnen de onderdelen, zoals een rolluikmotor los worden gekocht bij rolluikonderdelen.nl.

Ingebouwde of niet-ingebouwde rolluiken?

Bij ingebouwde rolluiken zijn alle onderdelen van het rolluik verborgen in de muur. De rolluiken zie je dan ook niet meer bij het openen van de rolluiken. Bij niet-ingebouwde rolluiken zijn de rolluikkast en de rails zichtbaar. Het design van de niet-ingebouwde rolluiken is door de jaren heen sterk verbeterd, waardoor het raam er ondanks de zichtbare onderdelen van het rolluik er aantrekkelijk uitziet.

Aluminum of transparante rolluiken?

Aluminium rolluiken hebben een betere kwaliteit dan transparante rolluiken en zijn duurzamer. Daarnaast wegen ze bijna niets en zijn ze bestand tegen corrosie. Aluminium rolluiken zijn dan ook een van de meest gebruikte rolluiken. Ze verminderen geluid, bieden je bescherming en besparen je geld, doordat je energiekosten dalen. Transparante rolluiken, ook wel doorzichtige rolluiken genoemd, zorgen voor zichtbaarheid. Ze kunnen worden geïnstalleerd in je woning, om de tuin te overzien, maar worden voornamelijk gebruikt voor winkels. Zo kan men namelijk nog steeds naar de etalage kijken. Ondanks dat deze rolluiken transparant zijn verminderen ook zij het stroomverbruik.