In deze blog doen we een keer wat anders: we vertellen jullie over een leuk project wat wij recent hebben uitgevoerd. Onlangs waren wij bij een familie in Eindhoven. Zij hadden sinds een paar dagen een lek in hun dak en ze hadden ons ingeschakeld om allereerst een indicatie te geven van de schade en daarna een offerte op te stellen. In deze blog vertellen we het bijzondere verhaal.

Aangekomen in Eindhoven

Het is een beste rit vanaf onze vestigingsplaats naar Eindhoven. Gelukkig was het rustig op de weg en waren we binnen zeer korte tijd gearriveerd op de plaats van bestemming. We moesten even controleren of het adres wel klopte, want we waren gebeld voor een lekkend dak, maar het huis leek wel veel meer problemen te hebben! Na de dubbelcheck belde we aan en de vrouw des huizes deed open.

De problemen met de woning

We liepen de trap op en de problemen bleven bij lange na niet beperkt tot een lekkend dak. De traptreden waren kromgetrokken door achterstallig onderhoud, de trapleuning ontbrak en de bij elke traptrede hadden we het idee dat we ieder moment door de trap heen konden vallen. Eenmaal aangekomen op de zolder was het overduidelijk dat de lekkage was veroorzaakt door vernieling. De kosten voor een reparatie konden oplopen tot tienduizenden euro’s. De vrouw legde ons uit dat ze de ruimte verhuurd hadden aan een student maar dat deze op een dag was verdwenen.

Ons advies

We hebben met de mevrouw om de tafel gezeten terwijl we wachtten op de man des huizes. Toen hij ook aanwezig was, bespraken we de orde van grootte van het probleem. Het echtpaar begreep dat het misschien handiger was om een makelaar in te schakelen en vanaf 0 te beginnen. Er was werkelijk helemaal geen redden meer aan!

Ook interessant