Merk je dat je woning wat slechter wordt en weet je dat het al een wat ouder gebouw is? Dan is het misschien verstandig om eens te kijken naar de vochtige plekken in je woning. Tref je pluizige witte schimmel aan? Dan is het belangrijk om dit weg te laten halen. 

Wat is zwam dan eigenlijk? 

Zwam is een soort schimmel die voorkomt op vochtige, slecht geventileerde plekken in je woning. Je kan dit uiteraard voorkomen door goed te luchten, maar met oude woningen is dat al snel wat lastiger. Dan is Bescon jouw reddende engel! 

Is deze schimmel gevaarlijk?

Zwam kan heel slecht zijn voor je gezondheid en voor je woning. Het tast het houtwerk van de woning aan waardoor het steeds slechter wordt en in het ergste geval kan instorten. 

Zwam onder je dak

Ben je erachter gekomen dat de zwam zich bevindt op je zolder vlak onder het dak? En heeft de zwam ook nog eens je woning beschadigd? Bescon bestrijdt de zwam, maar als je woning aangetast is, moet dit natuurlijk ook weer gemaakt worden. Een dakdekker komt hierbij goed van pas. 

De werkwijze van zwambestrijding

Als de zwam in je oude woning bestreden moet worden, zal Bescon eerst een inspectie uitvoeren om het probleem vast te leggen. Aan de hand van de inspectie wordt er een plan van aanpak opgesteld en ontvang je een rapport met het hele plan. Vervolgens komt een team de zwam bestrijden en de aangetaste aandelen verwijderen. 

Waarom is het bestrijden van zwam iets voor professionals?

Omdat de draden van zwam heel sterk zijn en nogal goed aan het hout vastzitten, maakt dit het bestrijden van zwam nogal lastig. Een bestrijdingsmiddel, zoals dat wat professionals gebruiken, is sterk genoeg. Consumenten kunnen met simpele middelen slechts de groei van de zwam afremmen, maar zeker niet volledig verwijderen. Bij Bescon ben je aan het juiste adres!