Naast de talloze trends die ieder jaar te zien zijn in de inrichtingen van woningen zijn er ook genoeg trends te ontdekken aan het buitenaanzicht van huizen. Denk daarbij aan de afwerking van de kozijnen, gebruik van materialen en zelfs de inrichting van de voortuin. In deze kijken we naar dé trends voor buitenshuis die we verwachten in 2019.

Weg met goedkope materialen voor het huis

Als we kijken  naar de materialen die gebruikt worden voor de buitenwanden is duidelijk te zien dat mensen nu wel klaar zijn met de onderhoudsarme, goedkoop uitziende materialen. Ondanks dat het benodigde onderhoud een belangrijke factor is in de keuze voor materialen wordt een luxueuzere uitstraling meer gewaardeerd. Verwacht daarom meer details in de afwerking en meer gebruik van verschillende soorten steen.

Aandacht voor de entree…

De tijden van een simpele deurpost zonder enige franje is ook voorbij. Mensen willen het idee hebben echt ergens binnen te komen. Dat begint al met de deurpost en de paar vierkante meter eromheen. Verwacht opvallende naambordjes, huisnummers, planten en verlichtingsornamenten om de aandacht te trekken en een mooiere uitstraling te creëren.

…Inclusief oprit

Wat eindigt bij de deurpost begint natuurlijk al bij de oprit. Huisbezitters willen meer details en een betere uitstraling in de manier waarop de oprit is opgebouwd. Dus geen grijze grote tegels of cement, maar mooi afgewerkte bestratingen.

Hou mensen buiten met een statement

Een erfafscheiding is niets nieuws. Waar je de afgelopen jaren vooral houten schuttingen zag of grote hagen zonder al te veel uitstraling, gaan we de kant op van het sierhekwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos en je geeft het straatbeeld meteen een boost terwijl je de ongewenste pottenkijkers buiten houdt.

Onderhoudsarme en strakke voortuinen

Een onverzorgde tuin met onkruid, overgroeide struiken en kale hagen zorgt voor een droevige uitstraling aan het huis. Veel huiseigenaren zijn hier ondertussen klaar mee en willen iets anders, zonder dat het veel tijd en moeite kost om bij te houden. Het gevolg is dat je veel strakke tuinen ziet waar weinig onderhoud aan nodig is. Een goed voorbeeld is een gazon van kunstgras. Het ziet er altijd verzorgd en groen uit, terwijl je niet hoef te sproeien en snoeien.