Een vloer leggen in je woning of kantoor is niet onbelangrijk. Tegenwoordig hebben we een tal aan keuzes bij het kiezen van vloer. Ga ik voor tapijt, pvc of maak ik de keuze voor de populaire gietvloer van g-vloeren.nl? Tal van keuzes waarbij gietvloeren voor veel mensen nog een onbekende type vloer is. In deze blog worden de voordelen behandeld van een gietvloer. Zo weet je precies wanneer jij ook de keuze moet maken voor een gietvloer.

De uitstraling van een gietvloer

Een gietvloer straalt schoonheid uit. De vloer is in talloze kleuren te verkrijgen. Mocht je in huis het gevoel van perfectie willen krijgen, maak dan de keuze voor een gietvloer. Een gietvloer zorgt voor een strakke egale uitstraling en geeft een moderne look. Meestal bij het kiezen van een vloer kijk je naar het totale plaatje. Wat past eigenlijk bij mijn woonstijl en interieur? Je zult snel merken dat de meeste gietvloeren met alle stijlen te combineren zijn.

Weinig onderhoud met een gietvloer

Je hoeft gelukkig niet veel onderhoud te plegen bij een gietvloer. Deze is makkelijk te onderhouden en verreist weinig schoonmaak beurten. Daarnaast hoef je ook niet lang na te denken over welke schoonmaakspullen je in huis moet halen voor de gietvloer. Periodiek dweilen en stofzuigen is genoeg om deze vloer mooi en schoon te houden. Hierbij nog de volgende handige tips in het goed behandelen van een gietvloer:

  • Stofzuig enkel met een zachte borstel
  • Gebruik bij het dweilen geen chloorhoudend schoonmaakmiddel
  • Drankjes met alcohol binnen 30 minuten opdweilen
  • Plaats viltjes onder uw meubilair
  • Wees voorzichtig met verplaatsen zwaar meubilair
  • Laat eventuele streepresten van schoenen niet te lang zitten

De kwaliteit prijs verhouding van een gietvloer

De gietvloer is niet de goedkoopste vloer op de markt, maar dit kun je altijd vanuit een bepaalde perspectief bekijken. De kwaliteit prijs verhouding is namelijk hoog. Met een gietvloer heb je weinig onderhoud nodig en scoort de vloer veel punten in de uitstraling. Daar tegenover zijn er veel materialen nodig om een gietvloer te realiseren. Laat een gietvloer altijd door een vakkundig specialist uitvoeren. Een gietvloer mag uiteindelijk dan wat kosten, maar de vloer kan met de juiste behandeling tot tientallen jaren meegaan.

Schadekans bijna nihil

Een van de grootste voordelen voor het kiezen van een gietvloer is dat de schadekans klein is. Dit is ook de reden dat gietvloeren heel erg populair zijn in gezinswoningen. Een gietvloer loopt bijvoorbeeld niet snel krassen op. De kleur van de vloer blijft ook lang behouden. Dit is vaak nog een belangrijk onderwerp bij het kiezen van een gietvloer. Om teleurstelling te voorkomen laat je jouw gewenste gietvloer leggen door de gietvloeren specialist.