Een dakkapel is de uitbouw van een schuin dak en vergroot de mogelijkheden in je woning. Met een dakkapel heb je een grotere zolder, meer daglicht in je woning, je bespaart energie en creëert een hogere woningwaarde. Er zijn verschillende soorten dakkapellen en iedere dakkapel heeft zijn eigen voordelen. In deze blog behandelen we de verschillende soorten dakkapellen en ook de voordelen van ieder type.

Kunststof dakkapellen

De eerste soort dakkapellen zijn kunststof dakkapellen. Het grote voordeel van kunststof dakkapellen is dat ze een hoge isolatiewaarde hebben. Met een kunststof dakkapel wordt warmte beter vastgehouden. Daarnaast is het hoogwaardige kunststof goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Dit type dakkapel verkleurt niet, waardoor je niet een keer extra hoeft te schilderen. Verder zijn kunststof dakkapellen duurzaam en onderhoudsarm. Eenmaal per jaar de kunststof dakkapel reinigen is al voldoende om jarenlang te kunnen genieten van dit type dakkapel.

Houten dakkapellen

Een dakkapel van hout draagt bij aan een natuurlijke uitstraling van de buitenkant van je woning. Andere voordelen van houten dakkapellen zijn de duurzaamheid en de milieuvriendelijke manier van produceren. De meeste houten dakkapellen worden gemaakt van de beste kwaliteit hardhout, dat beschikt over een KOMO-keurmerk. Houten dakkapellen houden warmte wel minder goed vast dan bijvoorbeeld kunststof dakkapellen.

Houtlook dakkapellen

Met een houtlook dakkapel heb je een houten uitstraling, maar de eigenschappen van kunststof. De uitstraling van een robuuste houten dakkapel en tegelijkertijd een dakkapel die isolerend en weersbestendig is. Een ander voordeel van houtlook dakkapellen zijn dat er weinig onderhoud nodig is om de dakkapel in een goede staat te houden.

Wil je een dakkapel kopen en weet je misschien al precies of nog niet helemaal welk type dakkapel? Bij Van Hattem Dakkapellen helpen ze je graag bij de keuze voor de best passende dakkapel. Deze leverancier plaatst binnen één dag dakkapellen door heel Nederland. Ook voor een dakkapel op maat kun je bij VH Dakkapellen terecht.