Een tuin is een sieraard rond het huis. Een sierhekwerk maakt het helemaal af- het plaatje is compleet zo gezegd. Het leuke is dat er veel keuze is qua stijlen voor je sierhekwerk, onder andere stijlen als:

  • Franse
  • Victoriaanse
  • Industriële

We nemen zie hieronder met je door:

Industriële stijl

De industriële stijl heeft een basic ontwerp en maakt gebruik van moderne materialen zoals staal en beton. Ook hout en beton komen vaak voor. In de tuin is er plaats voor industriële meubelen, bijvoorbeeld gemaakt van pallet of sloophout. Dit is een rage en dat komt door de robuuste looks en de geringe prijs. Een pallet kost 10 euro en met 15 pallets heb je al een complete tuinset.

Victoriaanse stijl

We hebben met de Victoriaanse stijl een vrolijke en weelderige stijl te pakken. Niet zonder reden is het dat de elite van vroeger deze stijl adoreerde. Tegenwoordig treffen we reproducties in het tuincentrum. Wil je nu graag een origineel sierhekwerk uit de Victoriaanse periode, dan is een antiekwinkel een optie. Een geluksvogel vindt nog wel eens een hekje op een brocante.

Franse stijl

De Franse stijl is een boeiende stijl waarin we veel rechte spijlen zien. Deze hebben een prachtig design en eindigen in een punt met de vorm van een Franse lelie, dit staat symbool voor de drie-eenheid uit de christelijke traditie. Een prachtig idee voor in een mediterraanse tuin. Dit type tuin bevat allerlei interessante zaken, zoals natuurstenen muren, mediterraanse bomen en planten (winterhard), vijver al dan niet met fontein.

Een plek om te ontspannen

De hectiek van de moderne tijd nodigt uit om een tuin te ontwerpen waarin je heerlijk kunt ontspannen. Ontstressen en helemaal tot rust komen. Bestaat het nog? Vaak moeten we er actief naar zoeken. Je moet er zogezegd werk van maken. Door je tuin een schitterend ontwerp te geven, in te richten met sfeervolle meubels, planten & bomen en af te kaderen met een sierhekwerk, heb je ineens de beschikking over een oase van plezier en rust: het perfecte plaatje. Goed om met vrienden en kennis te relaxen. De natuur maakt dat je geest een reset krijgt.

Lees verder