Geld besparen als het gaat over de inrichting van een studio, dat is een kleine woning waar meerdere woonfunctie gecombineerd worden, is een van de vraagstukken waar mensen mee zitten. In deze blog geven we juist hen tips hoe ze dit aan kunnen pakken. Inrichten is een leuke bezigheid omdat je er veel van je creativiteit en fantasie in kwijt kunt. Door dit een beetje slim aan te pakken wordt het nog leuker. Lees snel verder en ontdekte tips! 

Maak je meubels

Als je geld wil besparen, dan is het slim om zoveel mogelijk zelf meubels te maken. Tegenwoordig wordt het ook best goed gefaciliteerd door bedrijven. Je kunt namelijk bijvoorbeeld steigerbuizen krijgen waarmee je industriële meubels kunnen maken. Ook met pallets kun je dit doen. Nu raden we je niet per se aan om pallet stoelen in huis te zetten, maar een tafeltje van een pallet met daaronder vier industriële wieltjes, dat is zeker wel een optie. Zo kun je al gauw honderden euro’s besparen.

Een voordelige vloer kiezen

In een studio, die overigens niet zo groot zijn, is het slim om een vloer te kiezen die licht is. Wanneer je een lichte vloer in je woning hebt liggen, lijkt deze namelijk groter. Wanneer je dit dus doet in samenwerking met lichte muren en eventueel voldoende daglicht (dit kun je ook vervangen door een goed lichtplan met kunst- / ledlicht ), dan lijkt de studio ook veel groter dan deze in werkelijkheid is. Ga in ieder geval niet werken met donkere tinten. Een goedkope vloer kiezen is een manier om te besparen bij het inrichten van je studio. We raden je aan om een laminaatvloer te kiezen, deze is in verschillende kleuren met uieenlopende tekeningen erop beschikbaar en kan zeer voordelig aangeschaft worden. Daarbij is het een slijtvaste vloer en daardoor gaat hij jaren mee. We raden je laminaat amsterdam aan voor advies over de aankoop van een nieuwe vloer. Ze helpen je graag. 

Decoraties opsnorren

Het is heel leuk om op brocantes, rommelmarkten en kringloopwinkels, decoraties op te snorren. De laatste twee locaties zijn meestal de plekken waar je ze het goedkoopste kunt vinden. Hoeveel kringloopwinkels ook steeds hogere prijzen vragen voor bepaalde dingen. Hoe het ook zij, het is een stuk goedkoper daar je spullen te kopen, dan in een winkel waar alleen nieuwe spullen te krijgen zijn. Denk daarbij aan een woonboulevard bijvoorbeeld.

Blijf ons volgen voor meer leuke tips als het gaat over de inrichting van je woning en andere zaken die samenhangen met wonen en huizen.