De gietvloer is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Dit geldt voor zowel openbare gebouwen en woningen. Maar waarom is de vloer zo populair geworden? In deze blog noemen we een aantal redenen waarom. 

Stevig en flexibel

Eén van de redenen waarom een gietvloer wordt gekozen, is vanwege de stevigheid van de vloer. Het is bijna onmogelijk om de vloer te beschadigen door er bijvoorbeeld (zware) voorwerpen op te laten vallen. Dit is natuurlijk ideaal voor gezinnen met kinderen of mensen die een beetje onhandig zijn.

Geschikt voor elke ruimte

Laminaat is bijvoorbeeld absoluut ongeschikt voor in de badkamer. Hier is een gietvloer juist ideaal omdat de vloer volledig waterdicht is! De vloer past ook in de kinderkamer en keuken, dit komt omdat de vloer heel goed en eenvoudig te reinigen is. In de woonkamer is te zien hoe geweldig het inrichten is met een strakke vloer. 

Slijt- en kleurvast

In tegenstelling tot andere vloeren, zoals van hout, kan een gietvloer volledig tegen zonlicht. Omdat de vloer Uv-licht bestendig is, zal deze dus ook niet verkleuren, zo zullen er geen kleurverschillen ontstaan in de ruimte. Hier komt bij kijken dat de vloer bijzonder sterk is en slijtvast is. 

Vuil- en ongedierte vrij 

Heb je kinderen of huisdieren, dan weet je waarschijnlijk ook waarom het zo belangrijk is om je huis schoon te houden. Vooral huisstofmijt, vlooien en luizen hebben de neiging om zich te verbergen is spleten en kieren in de vloer. Met een gietvloer heb je dit probleem niet, dit komt omdat de vloer uit één deel bestaat. 

Modern

Naast alle praktische voordelen die we net hebben genoemd, heeft een gietvloer ook nog een ander groot voordeel. De vloer ziet er namelijk heel strak en mooi uit. Dit is vooral terug te zien in moderne en Scandinavische inrichtingen. Door de strakke lijnen en het grote oppervlakte krijgt het huis een ruimtelijke sfeer. Door het gebruik van de juiste meubelen en kleuraccenten, ziet je huis eruit alsof die in een woonmagazine staat.