Een gietvloer heeft als voordeel dat je na de aanleg vrijwel geen omkijken hebt naar je vloer. Het is duurzaam, robuust en een wonderlijke uitstraling. Uiteraard is het schoonmaken en klein onderhoud wel nodig voor een lang gebruik van je gietvloer. Specialisten zoals Senso.com geven je vaak adviezen hoe je de vloer het beste kunt onderhouden. Wij bundelen alle adviezen, zodat jij zo lang mogelijk kunt genieten van een glimmende gietvloer.

Dweilen van de gietvloer

Allereerst kun je de gietvloer 3 tot 4x per jaar dweilen: gewoon met warm water. Het is niet veel werk om een vloer te hebben die visueel aantrekkelijk is en gasten een warm welkom heet. Of je nu professionele gietvloeren in je garage, kelder, woonkamer of keuken heeft, de onderhouds- en gebruikstips zijn meestal hetzelfde.

Vlekken opruimen

Voor kleine vlekjes door koffie of olievlekken veeg je simpelweg direct met een papieren handdoek of een andere zachte doek het vuil van de gietvloer. Voor de reiniging van een zwaar verontreinigde gietvloer, veeg los vuil weg en dweil vervolgens de vloer met een mop, warm water en heldere ammoniak. 140ml ammoniak per liter water is alles wat nodig is om vervuiling zonder vlekken te verwijderen. Voor sommige vlekken (waaronder roest) kan het nodig zijn om de vloer licht te schrobben met een keukenspons. Als je de vlekken niet kunt verwijderen met alleen warm water, kunt je speciale gietvloerreiniger gebruiken. Gebruik geen schurende reinigingschemicaliën op de coatings. Dit schaadt de gietvloer en laat strepen achter die niet eenvoudig te herstellen zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Gebruik een afloopmat bij elke toegangsdeur om te helpen bij het verwijderen van sneeuw, modder en water van de onderkant van de schoenen bij het betreden van de garage. In de winter kunnen langere matten nodig zijn. Steentjes kunnen ernstige schade veroorzaken zoals krassen. Die zijn bij een gietvloer niet makkelijk te herstellen.