Het is zo fijn om vliegensvlug te verhuizen. Je kunt je bijna niet voorstellen dat je het ooit anders hebt gedaan.Toch zijn er veel mensen die op een gestreste manier verhuizen. Dat hoeft helemaal niet. In deze blog gaan we je tips geven waardoor jouw verhuizing sneller, efficiënter en gewoon een stuk relaxter gaat, dan wanneer je er eigenlijk te weinig aandacht aan besteedt. Lees snel verder en ontdek onze tips!

Trommel versterking op

Alles zelf doen is geen slimme actie. Veel beter is het om versterking op te trommelen zodat je sneller klaar bent met verhuizen. Hoe meer handen, hoe lichter het werk. Familie en vrienden staan vaak klaar voor je om je te helpen met verhuizen. Daarbij is het ook best wel gezellig en er valt heel wat te lachen.

Een goed systeem

De sfeer is goed en blijft goed wanneer er een systeem is wat iedereen begrijpt en mee kan werken. Op deze manier is het duidelijk waar de taken van iedereen liggen en zal de verhuizing efficiënt en gestructureerd verlopen. Belangrijk is om het systeem op te zetten waarbij het duidelijk is wat er in de dozen zit en waar ze naartoe moeten. Codering op de dozen en een lijst met daarop beschreven wat de inboedel van je is en waar het heen moet, helpt je beter te verhuizen.

Het vervoer van je spullen

Er zijn een aantal mogelijkheden waar voor je kan kiezen om je spullen te vervoeren. Veel mensen kiezen ervoor om vrachtauto te huren waarmee je spullen van A naar B kan brengen. Ook een aanhangwagen is een optie. Het is handig om een vervoermiddel te hebben waarbij kasten bijvoorbeeld aan binnenkant van de vrachtwagen bevestigd kunnen worden, zo gaan zij niet bewegen tijdens het rijden. 

Besteed het hele project uit

Een goeie tip voor mensen die het niet zien zitten om de verhuizing zelf te regelen, besteed dan het hele project uit aan een verhuisbedrijf bij jou uit de regio. Professionele verhuizers nemen veel, zo niet al het werk uit handen.