De inrichting van je werkplek en de sfeer op kantoor kunnen bijdragen aan je dagelijkse werkprestaties. Natuurlijk werk je in een bepaalde focus aan je werktaken, maar bewust en onbewust kan een goede sfeer en een goed geordende werkplek helpen om nog beter te presteren. We zetten daarom een aantal handige tips op een rij wat het werken op kantoor nog beter maakt.

Balans tussen comfort en professionaliteit 

Vergis je niet, een werkplek blijft natuurlijk wel een plek om te werken. Het is niet de bedoeling om je kantoor aan te kleden om het zo comfortabel mogelijk te maken. Je moet een goede balans vinden tussen het comfortabel en zakelijk opstellen van je decoraties. Houdt hierbij het doel voor ogen om je werkplek er professioneel en zakelijk uit te laten zien. En wanneer je daadwerkelijk aan het werk bent comfortabel aan je activiteiten kan beginnen en toegang hebt tot alle tools die je nodig hebt voor je werk.

Geef je werkplek een persoonlijke draai

Zorg ervoor dat iedereen en jijzelf duidelijk kan zien wat jouw werkplek is. Dit doe je door middel van decoratie accenten te leggen. Denk hierbij aan speciale accessoires zoals het logo van je favoriete sportteam of foto’s van je gezin. Let hierbij wel op dat het gaat om accenten. Door je werkplek te onderscheiden van de rest creëer je het gevoel dat dit echt jouw persoonlijke comfortzone is om te werken.

Wat moet ik niet meenemen naar werk?

Het decoreren van je werkplek is geen vrijbrief om van alles mee te nemen naar kantoor. Doe dit dus ook zeker niet. We raden aan om je bureau aan te kleden met leuke en kleine decoraties. Met de volgende spullen ga je toch echt de grens over, zoals het meenemen van:

  • Elektrische apparaten als tosti-ijzers en waterkokers
  • Kaarsen en geurstaafjes
  • Warmtekacheltjes en luchtventilators

Werkruimte

Naast het inrichten van je persoonlijke werkplek is het een goed idee om ook na te denken over de inrichting van de gehele werkruimte. Denk hierbij aan de isolatie, muurdecoratie en aangesloten systemen zoals je werkcomputer. We raden aan om een systeemplafond te implementeren in de werkruimte. Met een systeemplafond kan de infrastructuur van alle aangesloten elektronica geregeld worden. Daarnaast werkt het isolerend en verbetert het de akoestiek binnen de werkruimte.