Wanneer je je huis wilt verkopen, ben je met van alles druk. Zo zoek je zelf naar een nieuw huis, of heb je al een nieuw huis en ben je die aan het verbouwen. Maar je moet je ook druk bezig houden met het verkopen van je voormalige huis. In deze blog geven we hier een aantal tips voor.

Laat goede foto’s maken

Goede foto’s van je huis zijn extreem belangrijk bij het verkopen van je huis. Mensen zullen namelijk eerst de foto’s bekijken voordat ze het besluit nemen voor het lezen van jouw advertentie. Als de foto’s de eventuele kopers niet aanspreken, zullen zij de moeite niet nemen om de advertentie te lezen. Goede foto’s kan je laten maken door een ervaren fotograaf. Hieraan zijn wel wat kosten verbonden.

Ruim je huis netjes op

Het opruimen van je huis is niet alleen voor de foto’s belangrijk, maar ook voor de bezichtigingen. Ruim alles op wat in het zicht ligt, denk hierbij aan tijdschriften, enveloppen en speelgoed. Door je huis goed op te ruimen, verbeter je de sfeer en zal je woning ruimer ogen.

Maak het huis schoon

Deze tip komt na het opruimen van je huis. Alles zal natuurlijk netjes schoon moeten zijn. Dit is niet alleen voor de foto’s maar ook wanneer de makelaar Haarlem langs komt met mensen voor een bezichtiging. Bij deze schoonmaak moet je alles schoonmaken.

Scherp in de markt

De prijs van je woning is van grote invloed op de verkoopprijs van je woning. Hoe scherper je jouw woning in de markt zet, des te eerder je een koper vindt voor je woning. Maar het is wel zo dat als je langer wacht dat je meer geld kunt krijgen voor je woning. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat er iemand langskomt die jouw woning perse wilt kopen en dus bereid is om de hoofdprijs te betalen.