We presenteren je enkele ideeën om gasten op een stijlvolle manier te ontvangen. Dit kan zowel met of zonder een gastenverblijf of logeerkamer met logeerbedden. Wanneer je een verblijf wilt laten maken, bijvoorbeeld op zolder, dan kun je het beste een expert dit laten maken. Lees snel verder!

Het nieuwe gastenverblijf

Veel mensen kiezen ervoor om een loft op zolder te maken. Dat is een ruimte waarin verschillende functies gecombineerd zijn: keuken, douche, zit- en slaapgedeelte. Deze ruimte moet mooi licht zijn. Heb je niet voldoende dakramen, laat een dakdekker dan eens kijken naar je dak. Snel je voor dat je een nieuwe ruimte hebt laten bouwen, hoe richt je die dan in? We nemen het met je door!

Inrichting gastenverblijf

Investeer in een grote uittrekbare bank als de ruimte en het budget het toelaten. Het maakt niet uit of het frame van hout of staal is; de sleutel is dat het gemakkelijk uit te klappen is en stevig gebouwd, met een comfortabele, hoogwaardig matras.

De truc om je gasten zich comfortabel te laten voelen, is om een dempende matrashoes en echt zachte lakens te gebruiken die hen het gevoel geven dat ze in een chique resort verblijven. Natuurlijk kun je ook gaan voor een groot bed in je nieuwe gastenverblijft. 

Volume maken

Als het erop aankomt om je gasten zich thuis te laten voelen, bespaar dan niet op de kussens. Als je een budget hebt, maak je dan geen zorgen – je kunt goede, betaalbare kussens krijgen. We raden je: twee lange, stevige kussens aan die kunnen dienen als een geïmproviseerde rugleuning (in plaats van het hoofdbord als je een opblaasmatras hebt), en twee kleinere, zachtere kussens om op te slapen. We geven de voorkeur aan dons of synthetisch dons – ze zijn ademend, zodat ze niet te warm worden. Dit zijn Items die gasten helpen zich goed thuis te voelen.

Praktisch inrichten

Bijzettafels kunnen eenvoudig worden omgebouwd tot nachtkastjes, uitstekende plekken om kleren en handdoeken te bewaren. Berg lege koffers op in de ruimte onder de slaapbank. Bij het hosten van gasten met een overnachting is privacy altijd een probleem. Maar het kopen van tijdelijke ruimteverdelers, zoals een opklapbaar wandscherm zijn de moeite waard als ze maar voor een dag of twee in de buurt zijn. 

Comfort

Veel mensen houden ervan om een karaf water met een paar glazen naast het bed te hebben, plus een mandje gezonde snacks bij het bed. Of wat dacht je van een fotolijstje met de WiFi en het wachtwoord erop. Op die manier hoeven ze niet alles te vragen wat ze nodig hebben. Wanneer ze op internet willen, dan kunnen ze dat doen.