Al sinds jaar en dag is beton een geliefd materiaal, zowel binnen als buiten. Was het eerder nog een materiaal dat voor de grote bouwwerken in de openbare ruimte gebruikt werd, nu zien we het zelfs terug in ons interieur. Daar gaan we het echter vandaag niet over hebben.  In deze blog gaan we je vertellen wat je kunt doen met beton in de buitenruimte. Daarbij kan het gaan om een particuliere tuin, een tuin voor je kantoor of een pad van de weg naar de ingang van je pand. Lees snel verder om te ontdekken wat de voordelen van beton in de buitenruimte zijn. Wil je een advies van een betonexpert over de specifieke mogelijkheden voor jouw buitenruimte? Neem dan contact op met wester-beton.nl.

Sierbestrating

De sierbestrating van beton wordt doorgaans geleverd met een coating die het algen en vuil knap lastig maakt. Deze vervelende zaken kunnen zich simpelweg niet hechten aan de betonplaten, waardoor je zoveel minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken. Deze kun je dan weer steken in andere vaak leukere zaken. Met sierbestrating geef je net even wat meer sfeer aan je tuin of buitenruimte.

Betonblokken

In moderne tuinen zien we vaak afscheidingen, zoals wandjes en bloembakken, deze zijn vaak gemaakt van beton. Het voordeel van betonblokken is, dat ze heel eenvoudig op hun plek te leggen zijn en goed aan elkaar te bevestigen. Ze liggen stevig en dit blijft ook zo, in weer en wind. Verder zijn betonblokken het geliefde bouwmateriaal om te gebruiken voor binnen- en buitenmuren. Houd rekening met een gedegen muurisolatie als je gaat bouwen. Meestal kun op een bepaalde manier van de overheid subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. 

Betontegels en -platen

Wil je graag een terras dat lekker lang meegaat en zeker niet na 10 jaar al weer op de schop moet, dan is het geen gek idee om te gaan voor betontegels in je tuin. Het zijn ook perfecte tegels voor een pad. Meestal kun je hierbij een breedte van 1.5 meter aanhouden.
Voor een meer industriële setting kun je ook nog gebruik maken van betonplaten. Deze zijn overigens ook erg handig als oprijlaan naar een garage of voor onder de carport. Ze zijn robuust, vragen niet veel onderhoud en gaan superlang mee!