Er kunnen tal van redenen zijn waarom mensen internationaal verhuizen. Zo’n verhuizing lijkt toch wel heel anders te zijn dan een verhuizing binnen hetzelfde dorp, plaats of stad. In deze blog behandelen we het. Lees snel verder om te kijken waar je voor staat wanneer je zelf internationaal gaat verhuizen. Wanneer je deze blog helemaal uitgelezen hebt, dan is het mogelijk om nog meer gratis blogs op ons forum te lezen. Zo ben je steeds op de hoogte van interessante onderwerpen aangaande wonen, verbouwingen en architectuur.

De drie fasen van de internationale verhuizing

Wanneer we kijken naar internationale verhuizingen, dan kunnen we drie fases onderscheiden. Deze nemen we hieronder met je door.

De voorbereidingsfase

In deze fase wordt de verhuizing voorbereid. Er komt een expert langs van het verhuisbedrijf. Deze gaat een inventarisatie opmaken van alle te verhuizen spullen in de inboedel. Hiervan wordt een lijst gemaakt. Enkele voorkeuren van de verhuizende personen worden doorgenomen. Bijvoorbeeld of de verhuizers ook alle spullen moeten uitpakken.                        Een ander punt dat vaak speelt is de opslag van inboedel op een tussentijdse locatie. Het is dus mogelijk om een gedeelte van de inboedel op een alternatieve locatie op te slaan, zodat niet alle inboedel direct in het nieuwe huis in het buitenland terecht komt. In sommige gevallen kan dit niet, omdat de woning misschien te klein is. Een andere reden kan zijn, dat de verhuizende persoon eerst naar een tussenwoning gaat, die dus kleiner is, om daarna naar de grotere woning te gaan waar alle spullen wel inpassen. Wanneer dit allemaal doorgenomen is, wordt de verhuizing gepland. Natuurlijk is de datum al wel soort van bekend, maar deze wordt nu definitief vastgesteld. 

De uitvoeringsfase

Op de dag van de verhuizing komt het verhuisbedrijf langs met de verhuiswagen en de verhuizers, ze gaan de spullen inpakken op professionele wijze en plaatsten deze in de vrachtauto. Mogelijk woon je op de eerste etage en moeten kasten naar beneden gebracht worden. In vele gevallen is het dan mogelijk om dit met een verhuislift te laten doen. Een goed verhuisbedrijf beschikt hierover, dit scheelt enorm veel tijd als het gaat om het verslepen van zware objecten. Denk je maar eens in, al die trappen die je af moet, bijvoorbeeld als er geen lift is, wat nog wel eens het geval is. Wanneer alles in de vrachtwagen zit, zal het bedrijf de spullen eerst opslaan (dit is natuurlijk wel afhankelijk van het tijdspad, het kan zo zijn dat de spullen wel direct naar het huis gaan), om daarna een deel van de inboedel naar de locatie te brengen. Het resterende deel wordt zo gezegd opgeslagen op de externe locatie, een opslagplek van het verhuisbedrijf of een samenwerkende partner. De tijdsperiode van de opslag wordt voor een bepaalde periode vastgesteld, maar kan ook verlengd worden naar wens. 

Evaluatiefase

Een gedegen verhuisbedrijf zorgt ervoor dat ze voldoende kwalitatief hoogstaande feedback krijgt van haar klanten, dit om altijd haar diensten op peil te houden en zo nodig te innoveren. Een evaluatiegesprek is dan een van de middelen om te zorgen dat deze behoefte aan kwalitatieve feedback wordt bevredigd. Wanneer je zelf een internationale verhuizing voor ogen hebt, bijvoorbeeld omdat je als expat aan het werk gaat, dan raden we je aan om contact op te nemen met internationale verhuizers. Een goed voorbeeld daarvan is aaverhuizers.nl. Ze kunnen al je vragen beantwoorden en helpen je graag de verhuizing op een professionele manier te realiseren.