Als directeur of teamleider van een team bouwvakkers of andere vakmannen, wil je jouw team natuurlijk wel voorzien van bepaalde voorzieningen. Een blije werknemer is namelijk een hardwerkende werknemer. 

Koffiemachines

Koffie is dé brandstof voor elke werknemer. Geef ze dit zwarte goud en ze zullen een stuk harder werken. Veel mensen kunnen namelijk niet eens normaal functioneren zonder koffie. We raden daarom aan om niet te zuinig te doen over de koffie. Senseo kun je vrij goedkoop in bulk kopen en de machines zijn zeer betrouwbaar. Het enige nadeel is kalkvorming die er voor zorgen dat de koffie minder lekker smaken. Senseo ontkalken is daarom zeer belangrijk. 

Goede stoelen en meubilair

In de pauze, moeten je werknemers natuurlijk wel kunnen rusten. Dit zorgt ervoor dat hun lichaam gezond blijft en dat ze langer door kunnen gaan. We raden dus aan om te investeren in goede meubels die comfortabel zijn. Je wilt ze natuurlijk wel weer aan het werk krijgen na de pauze, niet dat ze in slaap vallen. Daarom is het belangrijk om goede koffie neer te zetten. 

Goed gereedschap

We hebben de pauze nu gehad maar het werk zelf is natuurlijk ook erg belangrijk. Bespaar niet op gereedschap. Als je werknemers continu aan het klooien zijn met slecht gereedschap, zijn ze een stuk minder productief. 

Goede kleding

Wat ook ontzettend belangrijk is, zijn goede kleren. Je wilt niet dat je werknemers het koud hebben in de winter en te warm in de zomer. Daarom is ook dit echt een punt om niet op te bezuinigen. Kleding heeft ook als werking om het moraal te boosten. Het klinkt een beetje gek, maar studies hebben aangetoond dat een tenue of uniform het moraal van een team kan verhogen. Door allemaal dezelfde kleuren te dragen en bijvoorbeeld kleding met het logo van het bedrijf erop, creëer je een teamgevoel. Er is ook aangetoond dat als een team dezelfde kleding draagt, mensen minder pesten en buitensluiten.