Bij steigerbuizen denken we toch al snel aan de bouwplaats, waar sinds mensenheugenis steigers gebruikt worden om gebouwen te bouwen en er onderhoud aan te plegen. De laatste jaren is er een nieuwe, nogal onverwachte functie voor de steigerbuis bijgekomen, namelijk deel uitmaken van een meubelconstructie. Dat hadden we twintig jaar geleden niet kunnen denken. Wat je kunt doen met de steigerbuis in een residentiële context nemen we hieronder met je door. 

Meubelen voor dakterras of tuin maken

Er heeft zich een ware invasie van de tuin en dakterras voorgedaan. Pallets en steigerbuizen maken er zo’n beetje de dienst uit, soort van. Natuurlijk zijn er ook tal van kant en klare meubels te bestellen, maar die kosten al snel een paar honderd euro. Als je geld wilt besparen, dan is het slim om je meubels voor buiten zelf te maken met steigerbuizen en pallets. We houden het even bij de steigerbuizen voor deze blog, hiermee kun je een meubel in elkaar zetten, bijvoorbeeld een stoel of tafel. Er zijn bij bouwmarkten en andere leveranciers tal van producten verkrijgbaar, zoals kussens, die van je constructie comfortabele meubels maken. Op internet vind je vele bouwplannen die je gratis kunt inzien. Wanneer je de mogelijkheid voor een dakterras hebt, maar dit nog niet gerealiseerd hebt, dan kun je een afspraak maken met een dakdekker die je hiermee helpt. 

Interieur voor je woning maken met steigerbuizen

Wat buiten kan, is ook binnen mogelijk. Zo simpel is het met steigerbuizen. Denk je eens in wat de mogelijkheden zijn om je woning in te richten met meubels gemaakt van steigerbuizen. En wat een geld bespaar je zo! Niet alleen zijn deze buizen te gebruiken als dragende constructie voor meubels voor binnen, je kunt er ook supersimpel dingen als een kapstok van maken. Het is leuk om deze meubels en zaken te combineren met een industriële interieurstijl, denk daarbij aan het gebruik van beton, industriële sfeerobjecten (zoals oude lichtbakken uit de fabriek), staal en glas. Het kleurenpalet bestaat vaak uit antraciet, grijs, baksteen of robuust hout, zoals steigerhout.