Stel je voor dat je een jaar op wereldreis gaat en je hebt een supermooie woning in bezit aan de Amsterdamse grachten. Het is zonde om zo’n woning helemaal leeg te hebben staan. Bovendien heeft het verhuren van een woning in de stad nogal wat voeten in de aarde. Wat doe je dan?

Schakel een vastgoedbeheerder in

Het inhuren van een woningbeheerder kan een waardevolle investering zijn als je tijd wilt besparen en de moeite die het bezit van een huurwoning met zich meebrengt, zoals het op de markt brengen van de woning, het innen van huurbetalingen en het afhandelen van huurderskwesties. Ze kunnen ook zorgen voor periodieke checks als je zelf een langere tijd niet in het land bent om een oogje in het zeil te houden. Door de verantwoordelijkheid voor het bezit van een huurwoning bij een derde partij te leggen, heb je de zekerheid dat je woning op een professionele en tijdige manier wordt onderhouden. In vrijwel elke stad is wel een vastgoedbeheerder te vinden. Woning verhuren Amsterdam kun je bijvoorbeeld doen bij Vastgoedunie.com, die overigens ook in Den Haag en Rotterdam actief zijn.

Verantwoordelijk voor onderhoud

Houd in gedachten dat je wettelijk verantwoordelijk bent voor het onderhouden van een bewoonbare ruimte voor je bewoners. Het is dus aan te raden om hiervoor een vastgoedbeheerder in te schakelen die vervolgens weer specialisten kan inhuren. Of er nu stormschade is of dat er basisonderhoud gepleegd moet worden, zij kunnen alles voor je regelen, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt.

Screen je verhuurder

Als je de kosten kunt veroorloven, kan een woningbeheerder helpen om taken als verhuurder in goede banen te leiden. Vergelijkbaar met de procedure voor het vinden van de juiste huurder, zorg ervoor dat je potentiële verhuurders goed screent. Vergeet niet om te vragen naar lokale referenties en meerdere mensen te benaderen voordat je je direct richt op de uiteindelijke kandidaten.

Dé huidige trend: maak een urban jungle van je woning!

Verse bloemen in het hele huis laten je gasten weten dat ze welkom zijn. Omgekeerd kunnen uitgedroogde of verlepte bloemen een kamer er uitgeput uit laten zien. Bloemen hoeven geen fortuin te kosten. Tegenwoordig is het ook he-le-maal in om veel groen in je huis te hebben: een jungle gevoel midden in de stad. Schroom niet om meer planten neer te zetten dan alleen in de vensterbank. Verder geven grote porseleinen plantpotten een luxueuze uitstraling. Wissel af met groottes en je zult zien dat je woning een veel gezelligere uitstraling krijgt voor de potentiële huurders.