Dakdekkers doen meer dan je denkt. Zij zijn er niet alleen om de dakpannen op je huis te plaatsen maar ook voor een hoop andere dingen. Tegenwoordig is een dakdekken niet meer zo eenvoudig als vroeger en is er een hoop expertise nodig. Door nieuwe daken en innovaties zijn er een hoop andere taken bij gekomen voor de dakdekker. In dit blog lees je welke werkzaamheden ook gedaan worden door dakdekkers.

Onderhouden van het dak

Om ervoor te zorgen dat je dak mooi blijft en niet gaat lekken is het belangrijk om het dak te onderhouden. Het is ook niet mooi om een dak te zien dat heel vies is. Door het reinigen van het dak, een korte inspectie en het preventief herstel gaat het dak stukken langer mee.

Lekkage of stormschade?

Door een harde storm zijn er een aantal dakpannen losgeraakt en is er lekkage ontstaan. Daarvoor kun je dus direct bij de dakdekker terecht. Ervaren dakdekkers hebben deze schade zo hersteld.

Laat je dak renoveren

Ben je net verhuisd en wil je graag het dak laten renoveren dan is dat een goede investering. Ook als je in de drukke binnenstad van Utrecht kunnen ervaren dakdekkers een dakrenovatie realiseren. Ze maken daarbij ook gelijk gebruik van die modernste isolatietechnieken waardoor je dus minder uitgeeft aan stroom.

Badkamerventilatie

In sommige oudere badkamers is de ventilatie niet optimaal. Om ervoor te zorgen dat de ventilatie in de badkamer beter wordt kun je een dakdekker inschakelen. Deze kan een dankontluchting maken waardoor er een gat in het dak komt waar lucht uit kan.

Dakdekkers zijn er dus voor veel verschillende dak gerelateerde diensten. Mocht je niet zeker weten of een dakdekker jouw taak kan uitvoeren dan kun je altijd contact opnemen met een vakman.