Het kan zijn dat je op een ochtend wakker wordt en dat je water op je hoofd voelt druppelen. Een lek dak kan daarvan de oorzaak zijn. Wat kun je daar aan doen? Emmers in je kamer zetten is een optie, maar dat is natuurlijk slechts een noodgreep. Je dak heeft een reparatie nodig. En natuurlijk roep je dan de hulp van een expert in. Wij raden je de professional bij uitstek aan die dit voor je kan regelen:  dakdekker Tilburg.

Aan de slag

Na je telefoontje komt de dakdekker langs om een inspectie van het dak te doen. Er moet immers vastgesteld worden wat nu precies de oorzaak van het druppelende water is. Water in huis is slecht voor de meubels en vloer. Zeker als deze van hout gemaakt zijn. Dan moet je er als de kippen bij zijn om snel het lek in je dak te laten dichten. Of je dak nu plat is of een hoek heeft, de dakdekker weet er wel raad mee. Gelukkig maar.

Materiaal

Als dakdekker ben je een expert in het gebruik van teer, asfalt, grind, rubber, thermoplast, metaal en je gereedschap om daken te repareren. Het hoge werk maakt ook dat je een risico loopt. Dakdekkers moeten dus extra goed opletten en geen hoogte vrees hebben.

Wat is de procudure?

Dakdekkers beginnen met het plaatsen van een isolatielaag en daarna brengen ze een teerachtige substantie daarop aan. Dit spul noemen we bitumen. Daarna is het de beurt aan het dakbedekkingsvilt. Dit weefsel is gedenkt in bitumen, dit wordt gebruikt om naden te dichten het dak waterdicht te maken. Deze laag krijgt een mooie glazuurlaag erop en daar bovenop kan nog grind gestrooid worden.

Specialismen

Sommige dakdekkers zijn gespecialiseerd in het waterdicht maken van daken. Ook het afdichten van metselwerk en betonnen muren vallen onder het werkveld van de dakdekker. De dakdekker is een duizendpoot pur sang als het gaat om afdichten. Turend over de daken van de stad is de dakdekker in zijn element.

Vereisten van het werk

Heet of koud weer, de dakdekker is op het dak te vinden om problemen op te lossen of voor te zijn. De arbeid kan zwaar zijn en bij tijd en wijlen loop je het risico te vallen. Dus de dakdekker moet altijd alert zijn. Gelukkig hebben dakdekkers veel ervaring en worden beginnende dekkers goed in de gaten gehouden en geadviseerd. Je hebt een opleiding nodig om dit werk te kunnen doen. Vaak leren dakdekkers onder een ervaren dakdekker of volgen ze duale opleiding (werken en leren).

Conclusie

Als je op zo’n ochtend wakker wordt, met de regen druppelend op je voorhoofd, dan is het zaak om dat telefoontje te plegen. Een dakdekker is de professional met veel ervaring die de problemen met het dak op kan lossen.